סדנה חוויתית בשילוב

תמציות אתריות טהורות

בתום הסדנה תדעו כיצד להשתמש בשמנים ארומטיים באוכל

ותכירו את הסודות של "מתנות הטבע"

נלמד ונכיר אלו שמנים אתרים מתאימים לאלו מאכלים, משקאות, מאפים ועוד..

נלמד על שילובים מעניינים ומרגשים שיפתחו לנו עולמות חדשים ורחניים של קולינריה מודרנית  

באמצעות השמנים האתרים הטהורים של דוטרה נחווה את עוצמת הטעמים והריחות ונקבל כלים חדשים ליישם את המלצתו של הרמב”ם 

“יהיו מזונותיך תרופותיך “

מה כוללת הסדנה?

מהות הסדנה: “יהיו מזונותיך תרופותיך”, חזרה למקור של בישול בריא…  להחזיר לגופנו את המפתחות לשליטה בבריאותו באמצעות תזונה בריאה ומאוזנת…

היכרות עם שמני בישול, מהם השמנים הטובים ביותר לבישול? תכונות ביוכימיות של שמני בישול.

מיהולים של שמנים ארומתיים, בשמני נשא.

סודות הוינגרייט המושלם ושילוב עם תמציות ארומתיות.

שלמות תזונתית בסיר אחד: לימוד בסיסי של הכנת מרקים שונים, הכנת צירים, הכנת מרקים, העשרת תיבול באמצעות שמנים ארומתיים.

מרק כתום, מרק וישיסואז, מרק ערמונים, מרק מינסטרונה

הכנת טורטייה ביתית מכוסמת, אחד מהכלים הפשוטים והבריאים ביותר לארוחת בוקר או ערב בריאה ומשביעה ביותר. 

הכנת מטבלים: סלסה עגבניות וכוסברה, גואקמולי , טחינה,  ושינוי טעמים באמצעות שמנים ארומתיים.

ירקות קלויים מתובלים, שימוש בשמנים ארומתיים שונים לתיבול. הכנת פוקצ’ה ביתית, מקמח לבן, קמח מלא, קמח כוסמין, ומקמח דגנים ללא גלוטן….

חלק גדול מאיזון הגוף נעשה באמצעות הפלורה הפנימית שלנו. גם היא נפגעת מהמזהמים הסביבתיים ומי השתיה. תמיכה בפלורה הפנימית באמצעות יוגורט חי וביתי היא אחת הדרכים הטובות והיעילות לשמירה על פלורה זו.

הוא שם לארוחה סינית המורכבת ממנות קטנות שמקורה בקנטון אך התפשטה בהדרגה לכל סין וכן למערב כאשר בדרך כלל כל אזור הוסיף למגוון המנות. במפגש זה נלמד להכין סוגי מילויים שונים, להשתמש בשמנים ארומתיים לאידוי ולתיבול רטבים.

לימוד בישול הודי, סוגי תבלינים במטבח ההודי, בסיס הבישול ההודי, קארי ירקות, אלו גובי, צ’אנה מסאלה, פאלאק פאניר , שימוש בתמציות ארומתיות ויתרונות בריאותיים של הבישול ההודי.

הכנת תמציות שמנים ביתיות לתיבול והעשרה של תבשילים שונים: תמצית ים תיכונית, תמצית אסיאתית, תמצית מזרחית, תמצית הודית

שינויים קלים בהרגלי התזונה
=
שינויים משמעותיים במצב הבריאות

העידן המתועש והמהיר בו אנחנו חיים, הגביר את שכיחות המחלות מחד ומאידך, זמינות המידע והיכולת הטכנולוגית העלו את האמצעים הנגישים לפתרונן.

אחד מהכלים העוצמתיים העומדים לרשותנו הם תמציות ארומטיות המכונות גם שמנים ארומטיים.

אותן נגזרות ביוכימיות רוויות בנוגדי חמצון ובעלות טעם וריח ייחודיים.

תמציות אלו מרוכזות ביותר וכאשר הן מופקות בסטנדרט גבוה של ניקיון, הן מאפשרות שילוב גם בבישול ובנטילה פנימית.

כמובן שיש להכיר את איכויות השמנים השונים, מה מותר ומה אסור? ללמוד על הכמויות, המיהולים, אילו שמנים חשוב למהול?ובאלו שמנים ניתן להשתמש בצורה ישירה?

על שאלות אלו ועל עוד רבות אחרות נענה במסגרת המפגשים בסדנה!

מתכונים ומחקרים...
המלצות ורעיונות...
נסיונות, טעימות, שיתופים וחוויות...

המנחה:

PhD למדעי הרפואה, חוקר אמיניולוגיה, יו"ר איגוד הסוג'וק ושף מקצועי

ד"ר זוהר יגיל

“המדע יכול להתמודד רק עם דברים שניתן למדידם ולחזור עליהם”
גלילאו שנת 1600  לספירה

ד"ר זוהר יגיל

מה תקבלו מהסדנה

בסדרה ראשונית זו של 8 מפגשים, נלמד על התמציות הארומתיות הבסיסיות ועל שילובן בחיי היום יום שלנו בבניית ארוחות פשוטות ומזינות.

מיהול התמציות ושילובם בחיי היום יום ככלי עבודה יומיומי, הינו בטוח יותר, ומאפשר בצורה עדינה והדרגתית לשזור את נוגדי החימצון העוצמתיים האלה גם בתזונה שלנו, לצד תזונה בריאה ומאוזנת.

לטעימה מתוך הסדנה

ידע קדום שפוגש מדע מודרני

בישול ארומטי למתחילים וגם למתקדמים

שאלות נפוצות

הסדנה תתקיים באינטרנט  וכוללת חלקים מוקלטים, מפגשים שבועיים וקבוצת תמיכה סגורה

השיעורים המוקלטים יהיו זמינים למשתתפי הסדנה למשך 90  יום מתחילת הסדנה

הסדנה כוללת קבוצת תמיכה סגורה אליה יוכלו המשתתפים להעלות תמונות, סרטונים, עדויות, שאלות ושיתופים

בקבוצה ינתנו הערות, הארות, המלצות ורעיונות לשידרוגים

בסדנה נעשה שימוש במגוון רחב של תמציות אתריות טהורות שמופקות בסטנדרט גבוהה ועוברות ביקורת איכות גבוהה

בסדנה נחווה ונלמד על תמציות ממשפחת ההדרים, התבלינים השורשים, הפרחים והעצים

כדי להפיק את המירב מן הסדנה רצוי שישה לך לפחות מגוון בסיסי של שמנים מותרים לבליעה ממגוון משפחות השמנים, יחד עם זאת כמו במקרים רבים אחרים גם במקרה שלנו “עם האוכל בא התאבון”וניתן להרחיב את סל השנים הזמינים לך בהדרגה ותוך כדי ההתקדמות בתהליך

בישול חושי

בשילוב ארומתרפיה טהורה

מחיר: 720 ש"ח בלבד

מילוי הטופס יעביר אותך לצפיה במפגש המבוא ל...

בישול חושי, סדנת בישול ביתי בשילוב תמציות ארומטיות