בדיקות מחמירות לתקן ®dōTERRA CPTG

טוהר השמן האתרי הוא המאפיין החשוב ביותר שלו. שמן אתרי שאינו טהור פירושו סיכון בהכנסת חיידקים, מתכות כבדות ומזהמים לתוך גופינו, מה שעלול לעורר גירוי, תופעות לוואי או אפילו מחלה.

ללא תקן מקובל לאיכות שמנים אתרים, חברת dōTERRA  יצרה תהליך בדיקה משלה וכינתה אותה CPTG® Certified Pure Tested Grade .

תהליך CPTG® מאשר כי אין בשמנים האתריים של חברת dōTERRA מילויים, מרכיבים סינתטיים או מזהמים מזיקים בשמנים האתרים שלהם שיפחיתו את יעילותם.

dōTERRA  הגבירה את הבדיקות והולכת צעד קדימה נוסף ומעבירה את כל מוצריהם ואת האריזה באמצעות סוללת בדיקות כדי להבטיח חיי מדף ארוכים ויעילים. פרוטוקול זה מבטיח של זיקוק שמן אתרי יהיה עוצמתי, טוהר ועקבי בתוצאות.

שלב טרום התהליך לבדיקות ®CPTG

שיטות גידול נכונות , קציר וזיקוק חיוניות גם לשמירה על טוהר. נוהלי ייצור לקויים ופיתוח וריאציות של שמנים אתרים סינטטיים מצביעים על כך שאי אפשר לזהות במדויק שמן אתרי טהור ללא ניתוח מדעי.

ניתוח מתאים של המרכיבים בתוך שמן אתרי הוא אחד ההיבטים המאתגרים והמפורטים ביותר של אבטחת איכות של שמנים אתרים.

הידיעה מי מבין המינים הרבים השונים של צמח נתון יספק את היתרונות הבריאותיים הטיפוליים העמוקים ביותר הוא הצעד הראשון בזיקוק השמן האתרי האיכותי ביותר. בהסתמך על מומחיותם של בוטנאים, כימאים ומומחים לצמחים ואנשי בריאות, חומרים בוטניים נבחרים בקפידה לריכוזיהם הטבעיים של תרכובות ארומטיות פעילות.

טיפוח צמחים בסביבה הנוחה ביותר, הקציר והובלת חומר צמחי בזהירות לעיבוד והפקת השמן האתרי מבטיחים תפוקה מיטבית של שמנים אתרים טהורים ועוצמתיים. משתרע על יבשות בכל העולם, רשת המגדלים, והמזקקים הבלעדיים של dōTERRA  הם מומחים בגידול צמחים ספציפיים לתעשיית השמנים האתרים.

התהליך לקבלת תקן ®CPTG

בדיקת ®CPTG מתחילה מיד לאחר הזיקוק כאשר כל שמן נבדק על פי ההרכב הכימי שלו. סבב בדיקות שני מתבצע במתקן הייצור של dōTERRA כדי להבטיח שמה שזוקק ונבדק הוא אותו שמן אתרי שהתקבל.

סקירה שלישית על כימיה של השמן מתבצעת בהליך תלת-פאזי כאשר השמנים נארזים בבקבוקים בהם אנו משתמשים כצרכנים.

כל אחת מהבדיקות הללו מאשרת שהשמן האתרי נקי ממזהמים ושינויים בלתי צפויים במהלך הייצור.

בעבר, כרומטוגרפיה של גז הספיקה כדי לזהות רכיבים בודדים בשמן אתרי. עם זאת, ככל שנוצרו שיטות מתוחכמות יותר לפיתוח מוצרי על בסיס שמנים אתרים סינתטיים כמו בתעשיית הבשמים, היה צורך בשיטות אימות נוספות.

לאורך זמן פותחו שיטות בדיקה נוספות כגון ספקטרוסקופיית מסה, ניתוח כיראלי, סריקת FTIR , ניתוח איזוטופי פחמן ואחרים בכדי לזהות באופן מדויק יותר כל מרכיב בפרופיל של שמן אתרי בודד.

פרוטוקול תקן האיכות ®CPTG לקבל שמן אתרי טהור

  • בדיקות אורגנולפטיות
  • בדיקות מיקרוביאליות
  • כרומטוגרפיה של גז
  • ספקטרומטר מסה
  • ספקטרוסקופיית אינפרא אדום/ טרנספורמציית פורייה (FTIR)
  • בדיקת כיראליות
  • ניתוח איזוטופי
  • בדיקת מתכות כבדות

בדיקות אורגנולפטיות

בדיקה אורגנולפטית כוללת שימוש בחושים האנושיים – ראייה, ריח, טעם ומגע .

למזקקים מומחים, החושים משמשים את השורה הראשונה לבדיקת האיכות כדי לספק רמזים מיידים לקבלת השמן האתרי. שמן בעל ריח יוצא דופן, חוסר עקביות, ללא אחידות או צבע מוזר מסמן מיד למזקק שמשהו לא בסדר.

פעמים רבות, בדיקה זו משמשת כשלב ראשוני לבקרת איכות לפני ביצוע בדיקות אחרות.

בדיקות מיקרוביאליות

בדיקות מיקרוביאליות כוללות ניתוח קבוצה של שמנים אתרים לנוכחותם של מיקרואורגניזמים ביו-מסוכנים כגון פטריות, חיידקים, נגיפים ועובש. 

התהליך כולל ציור דגימה ואז הוספת דגימה לאיזור גידול סטרילי כמו צלחות מעבדה. המדגם מודגר למשך תקופת זמן ואז צופים האם ישנה צמיחה מיקרוביאלית/התפתחות חיידקים. 

בדיקה זו מתבצעת במוצר שנכנס למתקן הייצור ובמוצרים מוגמרים לפני ההפצה כדי לוודא שהמוצר לא מזוהם בתהליך המילוי .

בדיקות כרומטוגרפיה של גז וניתוח ספקטרומטריית מסה (GC / MS)

בכרומטוגרפיה של גז, שמן אתרי מתאדה ומועבר דרך צינור ארוך כדי להפריד את השמן לרכיביו הבודדים. כל רכיב יעבור דרך העמודה במהירות שונה, תלוי במשקל המולקולרי ובתכונות הכימיות שלו, ונמדד כשהוא יוצא מהצינור. באמצעות שיטת בדיקה זו, אנליסטים ש לבקרת איכות יכולים לקבוע אילו תרכובות קיימות במדגם הבדיקה .

ספקטרומטריית מסה משמשת יחד עם גז כרומטוגרפיה כדי לקבוע עוד יותר את הרכב השמן האתרי . בספקטרומטריית מסה המרכיבים שהופרדו בעבר באמצעות כרומטוגרפיית גז/ GC מיוננים ונשלחים דרך סדרת שדות מגנטיים. באמצעות משקל מולקולרי ומטען ניתן לזהות את כמות כל מרכיב, המספק תובנות נוספות על עוצמת השמן האתרי.

בדיקות ספקטרוסקופיית אינפרא אדום על פי נוסחת פורייה

ספקטרוסקופיית אינפרא אדום טרנספורמציית פורייה (FTIR) מתבצעת על מנת להבטיח את העוצמה והאיכות העקבית של כל הפקה וזיקוק של שמן אתרי . שיטת בדיקה זו מזהה את המרכיבים המבניים של תרכובות שמנים אתרים.

בסריקת FTIR מאיר אור אינפרא אדום בתדרים שונים דרך דגימת שמן אתרי ונמדדת כמות האור הנספגת בדגימה. איכות המדגם נקבעת על ידי השוואת התוצאות מקריאת FTIR למסד נתונים קודם עם דפוסי קליטה של ​​דגימות באיכות גבוהה.

בדיקות כיראליות

כיראליות, מילה הנגזרת מהמילה היוונית “יד”, היא מונח המשמש לתיאור הכיוון התלת ממדי של מולקולה. מולקולות כיראליות קיימות בשתי צורות, הנבדלות כמו ימין או יד שמאל, בדיוק כמו שיש לנו שתי ידיים.  ניתן לדמיין עקרון זה על ידי התבוננות בידיים שלנו; כאשר הן מוצבות זו לצד ו הן תמונות ראי זו לזו.

עם זאת, כאשר הידיים מונחות זו על גבי זו, לא משנה איך נסובב אותן, לא ניתן  לגרום להן להתייצב בדיוק.

במולקולות, לכל “יד” יש תכונות כימיות שונות, המשפיעות על האינטראקציות הפיזיולוגיות שלהן בגוף. יד אחת מיוצרת בעיקר בטבע. עם זאת, בסביבת מעבדה, היחס בין מולקולות ימניות לשמאל הוא תמיד 50/50 בגלל הדמיון המבני שלהן. היחס בין המרכיבים הימניים לשמאליים ניתן לקבוע באמצעות סוג מיוחד של כרומטוגרפיה של גז.

משתמשים בשיטת בדיקה זו כדי להבטיח כי אין אלמנטים סינתטיים.

בדיקות ניתוח איזוטופי

החומר מורכב מאבני בניין כימיות זעירות הנקראות אלמנטים. למרות שקיימים עשרות אלמנטים, כל אחד מהם נבדל בשל הפרוטונים שהוא מכיל. לפעמים, אלמנט יכול להתקיים ביותר מצורה יציבה אחת אם יש לו ניטרונים פחות או יותר. כאשר זה קורה, היסודות נקראים איזוטופים.

היסוד פחמן קיים בשני איזוטופים יציבים, פחמן -12 (6 פרוטונים ו -6 נויטרונים) ופחמן -13 (6 פרוטונים ו -7 נויטרונים). מכיוון ששמנים אתרים הם תרכובות אורגניות, הם מורכבים בעיקר מאטומי פחמן ולכן יהיה להם יחס מסוים של איזוטופים פחמן 12 לפחמן 13.

יחס זה משתנה בהתאם למיקום ברחבי העולם.

באמצעות סוג מיוחד של ספקטרוסקופיית מסה, ניתן לקבוע אילו איזוטופים נמצאים במרכיב שמן אתרי ובאיזה כמויות . אם מקורו מאותו מיקום, כל מרכיב בשמן אתרי צריך להיות באותו יחס של איזוטופים. אם למרכיב מסוים פרופיל איזוטופי שונה מזה של שאר המרכיבים, אז אנליסט בקרת האיכות יידע שהשמן מכיל זיוף.

בדיקות מתכות כבדות

בדיקות מתכות כבדות מראות את כמות תכולת המתכות הכבדות בשמן האתרי. כשמזוקקים כראוי, שמנים אתרים לא צריכים להכיל מתכות כבדות בכלל.

בדיקות ICP-MS משתמשות במשטח בעל אנרגיה גבוהה הנקראת פלזמה מצומדת אינדוקטיבית (ICP) כדי ליינן את המדגם. לאחר מכן מדגימים את הדגימה באמצעות ספקטרוסקופיית מסה, המפריד את הדגימה לחלקיה האלמנטריים ומספק קריאה על אילו יסודות קיימים ובאיזה כמויות.

מנכ"ל APRC, המכון למחקר שמנים אתרים מסביר על זיופים, דילולים

dōTERRA מעסיקה צוות רחב של מעל 30 מדענים שפועלים בגאווה בקמפוס המעבדות החדשני במתחם של 2,200 רגל מרובע.

המדענים המחויבים של חברת dōTERRA ממשיכים ללא פשרה להקפיד על הבדיקות המחמירות של שמנים אתריים והם אחראים לפריצות דרך משמעותיות, מודלים מתפתחים של שימוש ונהלי בדיקה עדכניים.

dōTERRA קדמה את מסורת הארומתרפיה למאה ה-21 ונשארה המובילה בתעשייה שאין כמותה בחדשנות.