אתם בטח תוהים, ” מהם היתרונות של בישול ואפיה עם שמנים אתריים?”
ובכן ישנן סיבות רבות לכך שכדאי ואפילו רצוי לבשל ולאפות עם שמנים אתריים כמו:
מוסיפים ארומה לטעם: העוצמה הטבעית של שמנים אתריים הופכים אותם להוספת טעם מושלמת למזון ולשתיה שלכם. לא כמו מרכיבים אחרים, כמות מזערית של שמנים אתריים תיתן טעם וארומה חזקים לכל מנה שתכינו. עם תמציות ארומתיות של הדרים, צמחים, מנטה, פרחים ועשבי תיבול, תפתחנהלפניכם אין סוף אפשרויות לקבלת טעם וניחוח ייחודי למזון.
יתרונות בריאותיים לארומתרפיה באוכל בשתיה: שימוש בלקיחה פנימי היא אחת הדרכים הפופולריות להנות מסגולות הבריאות של שמנים אתריים. כאשר מוסיפים שמנים אתריים לאוכל ולשתיה, מקבלים לא רק ניחוח וטעם נהדרים אלא גם שיפור במערכת העיכול, ניקוי רעלים, תמיכה במערכת החיסון ועוד..
בטוח, טבעי ויעיל לשימוש: ניתן להשתמש בשנים אתריים כתחליף לתבלינים יבשים, גרידת לימון ותבלינים טריים במהלך הבישול. מכיוון ששמנים אתרים מפיקים ממקור טבעי, הם מספקים דרך בטוחה להוסיף טעם וניחוח ייחודיים למזון ולשתיה
חשוב לציין! לא כל השמנים האתריים שווים ומותרים לבליעה. התמציות הארומתיות של dōTERRA מופקות תחת בקרת איכות גבוהה ובדרגת CPTG, בדיקות מחמירות הבודקות שאין שאריות חלבונים, מזיקים, מזהמים, מתכות כבדות וכדומה באף שמן או מוצר. לא בכל השמנים האתריים בעולם כיום, שומרים על אותם סטדנרטים גבוהים
כאשר מוסיפים שמנים אתריים למזון ולשתיה חשוב לבשתמש אך ורק בשמנים אתריים בדרגה טיפולית מוצרים ללקיחה פנימית.
נוחות: כמה פעמים יצא לכם לגלות באמצע הכנת ארוחה שחסר לכם לימון, או אתם לחוצים בזמן ואין לכם זמן לקפוץ לחנות לקנות פלפל שחור, כמון או ג’ינג’ר?
כאן בדיוק הנוחות של השמנים האתריים, לא משנה אם אין לכם זמן להגיע לחנות או עשבי התיבול נרקבו במקרר, או נגמרו לכם התבלינים היבשים, תמיד תוכלו להוסיף מספר טיפות לאוכל ולקבל את המנה הנחשקת. כמו שכבר הוזכר כל מה שנדרש זו כמות מזערית של שמנים אתריים מה שהופך אותם גם תבלינים חסכוניים.