קולקצית השמנים העתיקים

dōTERRA Ancient Oils Collection

מהחול המשתנה של הסהרה למרחבים של יערות קדומים ושמיים כחולים שלא נגמרים, אוסף שמנים עתיקים של דוטרה הוא בהשראת קווי המתאר, התרבויות, ועמי העבר הרחוק.

האוסף מחזיר אותנו בזמן והוא נוצר בהשראת המסורות, התרבויות והאנשים מהעת העתיקה.

אוסף של שישה שמנים אתרים טהורים בהם השתמשו האנשים החשובים ביותר בעולם בזכות סגולות הבריאות שלהם לשיפור הרווחה בזמנים קדומים.

ששת השמנים הכובשים והנדירים ביותר בערכת השמנים העתיקים של דוטרה.

חוזרים אחורה בזמן עם אוסף השמנים הארומטיים המיוחד שנוצר בהשראת המסורות, התרבויות והאנשים מהעת העתיקה.

האוסף הייחודי מכיל שישה שמנים עתיקים :

לבונה, בוסוויליה | Frankincense

  • מקור: עומאן, אתיופיה, סומאליה
  • בעת העתיקה, הבבלים והאשורים היו שורפים לבונה בטקסים דתיים.
  • המצרים הקדמונים השתמשו בשרף לבונה במשחות להרגעת העור.
  • הלבונה שמשה בתערובת של 11 הססמנים של פיטום הקטורת
  • מסכת סנהדרין מ”ג: “היוצא ליהרג, משקין אותו (אחר שהתוודה) קורט של לבונה בכוס של יין כדי שתיטרף דעתו” (שישתכר ויחד עם האפקט המרגיע של הלבונה לא ירגיש במיתתו כל כך).
  • ברפואה העממית משתמשים בלבונה בחבישה של פצעים וכיבים.
  • כתרופה נגד הכשות נחשים ועקרבים.
  • ולמחלות של דרכי הנשימה והעיכול.
  • במחקר קליני מבוקר שנערך באוניברסיטאות ג’ונז הופקינס והעברית בירושלים הוכח כי הרחת קטורת המופקת משרף הלבונה יעילה להפחתת דיכאון.
  • השימוש בלבונה נפוץ גם אצל רקדנים (בעיקר רקדני בלט), הוא משמש אותם כחומר נגד החלקה.

השפעה פסיכו-רגשית:

  • שמן לבונה מעביר אותות למערכת הלימבית של המוח, אשר בתורו משפיע על מצבה של מערכת העצבים המרכזית.
  • זהו אחד משמני האדפטוגן העיקריים, שהשפעותיהם פסיכולוגיות יותר מפיזיות. הוא עוזר לקבל שינויים בחיים, להיפטר מחוויות מוגזמות, להתמקד בעבר.
  • שמן אתרי לבונה אידיאלי למדיטציה, ריכוז; זה יכול לגרום להארה, השראה יצירתית, הבהרות תודעה, נחשולי אנרגיה.
  • משפר תחושות של רוגע, קבלה ואמונה, ומקדם סובלנות, עדינות ואינטליגנציה.

מור | Myrrh | Commiphora myrrha

  • מקור: סומאליה
  • משמש לטקסים, תפילות ומדיטציות רוחניות. דוגמה לכך היא כאשר שמן המור שימש בתוך ריטואל היטהרות עבור המלכה החדשה.
  • אגדה סורית מספרת על בתו של תיזה המלך הסורי, ששמה היה מירה. היא הפכה על ידי האלים השומרים לעץ מור, כדי שתוכל לברוח מהזעם הרצחני של אביה. הוא האמין ש”דמעות “העץ הן למעשה דמעות של ביתו מירה.
  • רשומות עתיקות מלמדות שהמור נחשב לבעל ערך רב, והיו זמנים ששווי נמדד לפי משקל בזהב.
  • המור שימוש כמבשם וכקטורת במשך למעלה מ 2000 שנה.
  • הרחה – שאיפת הניחוח החם אך החריף של שמן המור ידוע כמרומם מצב הרוח, מסייע לתחושת חיבור לקרקע התעוררות רוחנית.
  • טיפוח השיער – שמן זה יכול לשמש כדי לחזק את שורשי השיער שלך כדי להפחית את נשירת השיער. זה ידוע גם כמועיל להילחם בקשקשים.
  • טיפוח עור – שמן מור מסייע לדהיית פגמים, מרגיע גירוד ומפחית תסמיני אקזמה. הוא מעניק לחות והזנה להפליא, אשר בטווח הארוך מסייע במניעת פיצוח וסדק של העור.
  • עיסוי – שמן מור מחזק את השרירים ומחליק את העור תוך קידום הרפיה, מה שהופך אותו לאחד השמנים הטובים ביותר להקלה על כאבים והרפיית שרירים.
  • מבחינה רפואית – משמש לריפוי פצעים כמו חתכים וחבורות. בימי קדם היה ידוע לעבוד על פצעים שלא הבריאו.
  • מור שימוש בתערובת של פיטום הקטורת
  • הרמב”ם מזכיר את שמות הסממנים של פיטום הקטורת בערבית וקורה לו “מוסקי”.
  • והוא בושם שבא מבלוטה מיוחדת שמצטברת באייל המוסק. הבושם מציק לאייל, והוא מתגרד על סלע או עץ חד ומפילו ממנו. אוספים אותו ומכינים ממנו את הבושם המפורסם בשם “מוסק – Musk”.

היסופ,זעתר,בן אזוב | Hyssop | Hyssopus officinalis

  • מקור: מצרים
  • משפחת המנטה
  • ניחוח: מרענן ונוכח
  • איזוב נחשב על ידי היוונים והעברים כצמח קדוש, והוא מוזכר כמה פעמים בברית הישנה.
  • אחד מעשבי תיבול עתיקים ביותר המשמשים את בני האדם.
  • זעתר הוא שיח קטן עם עלים ירוקים כהים ופרחים סגולים.
  • המילה הלטינית זעתר קשור ככל הנראה לאזוב העברי שפירושו “עֵשֶׂב קדוש.”
  • הצמח משמש בדרך כלל כוורנים לייצור דבש עשיר וארומטי.
  • השמן האתרי זעתר הינו בתקן האיכות הגבוה dōTERRA CTPG®.
  • ניתן להשתמש בדיפיוזר להשלמת טקס מדיטציה.
  • שאפו עמוק וחוו את הארומה המרעננת.
  • לְעַסוֹת לתוך העור לנוחות מרגיעה לאחר פעילות מאומצת.

חלבונה, גלבנום | Galbanum | Ferula galbaniflua 

  • מקור: טורקיה
  • ניחוח: החלבנה בעלת ניחוח מורכב רענן, ירוק, אדמתי ועצי
  • בתרבות הרומית והיוונית השתמשו בחלבנה(גלבנום) בתכשירי יופי ובבישום.
  • גלבנום שימש כקטורת בדתות רבות.
  • הוא מוזכר גם בתנ”ך ושימוש בפיטום הקטורת.
  • מופיע גם בפפירוס המצרי.
  • במצרים העתיקה שמן גלבנום/פרולה נחשב לחומר בעל ערך גבוה המשמש בקוסמטיקה וכן לחניטה.
  • בשל הניחוח העז שלו, ניתן להשתמש רק בכמויות קטנות מאוד להעברת התווים הירוקים שלו ולקיבוע התווים העליונים והאקורדים של הרכב הבושם, עם אותו אפקט המופעל על תווי האמצע והבסיס.
  • בפיטום הקטורת – מקבע את הריח המיוחד שאותו הריחו אפילו נשות יריחו.
  • החלבנההגמרא (כריתות ו ע”ב) אומרת. “אָמַר רַב חַנָא בַּר בִּיזְנָא אָמַר רַבִּי שִׁמְעוֹן חֲסִידָא, כָּל תַּעֲנִית שֶׁאֵין בָּה מִפּוֹשְׁעֵי יִשְׂרָאֵל, אֵינָה תַּעֲנִית, שֶׁהֲרֵי חֶלְבְּנָה – רֵיחָה רַע, וּמְנָאָה הַכָּתּוּב בֵּין סַמָּנֵי הַקְּטֹרֶת, אַבַּיֵי אָמַר, מֵהָכָא, (עמוס ט) ‘וַאֲגוּדָתוֹ עַל אֶרֶץ יְסָדָה”‘. והרמב”ם כתב: “והחלבנה כמו דבש שחור וריחו קשה והוא שרף אילנות בערי יון”. ומזהים אותו עם ה”כלך”.
  • הגלבנום תומך בסובלים ממחלות כרוניות.
  • במשך שנים, נמצא בשימוש נגד דלקות ריאה מתמשכות, מפנה ליחה ביעילות על שיעול כרוני.
  • באופן כללי, יש לו השפעה מיטיבה על מערכת הנשימה, במיוחד עם ברונכוספאזם.
  • לשמן גלבנום השפעה חיובית על תפקוד הרבייה; עוזר לפתור בעיות הקשורות לווסת מאוחרת, כאבי מחזור, הצטברות נוזלים. מפחית עצבנות הקשורה לגיל המעבר, מקל בתקופות גלי חום. מקל על עוויתות בהתכווצויות שרירים.
  • בגלבנום נמצא גם המרכיב מיריסטינין, שיש לו השפעה על המוח. זו כנראה הסיבה שחלק מהארומתרפיסטים מייחסים לשמן הגלבנום את היכולת להשפיע על נפש האדם.
  • גלבנום יכול להועיל במחלות פסיכוסומטיות מסוימות, כמו התקפי חרדה המופעלים על ידי לחץ.
  • כמו כן, עשוי לסייע בהתמודדות עם קלסטרופוביה ואגורפוביה, כמו גם להתמודדות עם דיכאון עונתי ולאנשים שנאלצים להיכנס למרחבים סגורים.

הדס מצוי | Common Myrtle | Myrtus communis  

  • מקור: מרוקו, אלבניה
  • הדס מצוי משמש מזה אלפי שנים כסמל של אהבה, כבוד, אושר ונדיבות.
  • השימוש בהדס מצוי תועד כבר בשנת 600 לפנה”ס.
  • הדס הוא אחד מארבעת הצמחים עליהם מברכים בפסטיבל סוכות, ספר נחמיה 8:15.
  • הוא מוזכר בישעיהו ובספר זכריה.
  • ההדס מסמל מתיקות, צדק, נדיבות אלוהית, שלום והבטחת אלוהים להחלמה.
  • משתלב עם ברוש, ארז, קאסיה, זיתים, תמרים וערבה.
  • מעצים ערך עצמי, מעודד יכולת ביטוי מילולי, מקדם ידע ויכולת הבנה.
  • ליצירת אווירה של שלום – מדיפים בדיפיוזר יחד עם השמנים מרווה מרושתת ולבנדר.
  • להפחת נראות פגעי עור – מוסיפים 2-3 טיפות לקרם לחות.
  • לשמירה על בלוטת התריס – מורחים מס טיפות באיזור הבלוטה.
  • להפחתת ליחה בריאות – מורחים מס טיפות באיזור בית החזה.
  • לאמבטיה מפנקת – מוסיפים 2-3 טיפות למלח אמבטיה.
  • לעיסוי ממריץ – מוסיפים לשמן עיסוי.
  • לשיפור זיכרון וריכוז לפני מבחנים או משימות חשובות – מוסיפים  הדס עם רוזמרין לדיפיוזר.
  • מוסיפים לתכשיטים ארומטיים.

לוטם, ציסטוס | Cistus | Cistus ladaniferus

  • מקור: ספרד
  • בצבע ירוק, חום או צהוב כהה.
  • ניחוח: ארומה מתוקה, חמה, עשבונית, אגוז מוסקט ובלסמי.
  • הלוטם(ציסטוס) שימש כמבשם ובקטורת בתקופה המקראית.
  • במשך אלפי שנים שימש הלוטם במהלך מדיטציות.
  • אגדה יוונית עתיקה מספרת כי לוטם הופיע מגופתה של לבקוטויה, אהובה השמש.
  • פיי מצא את גופתה חסרת החיים של אהובתו וניסה להחיות אותה בצוף אלוהי, אך הוא נכשל. השמש דעכה, ולבקוטויה הפכה לשיח הלוטם, שריחו חיבר את השמים לאדמה.
  • במצרים העתיקה וברומא נעשה שימוש בשמן אתרי ציסטוס בטקסים דתיים במקדשים. כמו כן, הדליקו כתורת מלוטם בחדרים לחיטוי ולהתגברות על מחלות זיהומיות.
  • משפר מצב רוח ו”מקרקע “. מרגיע את מערכת העצבים, עוזר להירדם, אך יחד עם זאת הוא אפרודיזיאק.
  • שאיפות בשילוב עם שמן וורד מאבן מעוררות ומחדדות את החושים – חוש הריח, המגע, הראייה, השמיעה.
  • שמן הלוטם העשיר והחם משמש ל “חימום מה שקפוא“, הוא מתאים לטראומה רגשית וכשאדם חווה אובדן חמור.
  • מקדם מדיטציה, משפר את האינטואיציה, מגביר את המודעות.

שמנים אתריים במוצר

שמנים אתריים במוצר

לבונה, מור, לוטם

ארץ מקור

ארץ מקור

ארצות הברית

מערכות גוף

  • breathנשימה
  • nerveעצבים
  • skinכסות עור/שיער
  • emotionalרגשית
  • בטיחות וזהירות

    בטיחות וזהירות

    לשמור הרחק מהישג ידם של הילדים, נשים בהריון ואנשים הנמצאים בטיפול רפואי צריכים להיוועץ ברופא המטפל, למנוע מגע עם עיניים, אוזניים ואזורים רגישים נוספים

    מוצר זה ניתן לרכוש באמצעות Ucoins!

    לחץ כאן לפרטים

    מחיר ביורו: 281€

    -
    +
    מעבר לחנות דוטרה